Hype binnen de deurmatten wereld: Spaghettimatten


Spaghettimatten? Ik hoor menigeen zich al afvragen wat het is. In tegenstelling wat de meesten zullen denken is de spaghettimat niet afkomstig of gefabriceerd in Italië. De spaghettimat is een type deurmat die recentelijk erg populair geworden is bij de woningen en winkels. In dit artikel leggen we uit wat deze mat precies is en wat deze zo populair maakt.

Wat is een spaghettimat?

Zoals in de inleiding al is aangegeven is de spaghettimat niet per definitie afkomstig uit Italië. De Spaghettimat heeft zijn naam verkregen doordat deze betreft structuur lijkt op het Italiaanse gerecht, de mat is gemaakt van dunne slierten PVC die geweven zijn als spaghetti. De mat is onder andere te verkrijgen in de kleuren: rood, grijs, zwart, oranje en fuchsia. Vaak tonen de kleuren vaag, de oorzaak hiervan is de structuur en het doorbroken oppervlak van de deurmat.

Wat maakt deze mat zo populair?

De structuur van de opgespannen slierten PVC is de sleutel voor het succes van deze mat. De dunne slierten zijn zo gespannen dat deze een sterke totale structuur heeft. Doordat deze zo is opgespannen is er ook veel loze ruimte tussen de slierten, wat besparing van materiaal met zich mee brengt. Naast besparing zorgt de loze ruimte tussen de slierten voor demping, de ruimtes zorgen voor vering. Ook zorgen de kieren in het PVC voor een goed schrapende werking, vuil zal goed blijven hangen tussen de ruimtes, wat voor menig deurmat eigenaar het hoofddoel zal zijn. De meeste deurmatten zullen bij winkels en woningen buiten gelegd worden en aangezien niemand blij zal worden van een vijver op de deurmat, zijn waterafvoer eigenschappen van een deurmat erg belangrijk. En u raadt het al... door de structuur van de spaghettimat zal vocht erg eenvoudig door de mat heen lopen en op deze manier blijft het oppervlak van de mat droog. De spaghettimat is met 3 soorten achterzijdes te verkrijgen, elk geschikt voor een ander type gebruik. De volle onderrug, deze is geschikt voor binnengebruik en zal minder vlot vocht en vuil doorlaten. De gaas onderrug, deze zorgt voor een sterke samenbinding van de garen/vezels en zal ook zorgen voor een goede vocht-en warmte afvoer. Als laatste is de geen-onderrug spaghettimat beschikbaar, deze is uiterst geschikt voor vochtige of warme locaties, deze zal eenvoudig vocht, vuil en warmte afvoeren.

En schoonmaken?

Wanneer een deurmat een jaar voor een drukke winkel buiten ligt, kan deze behoorlijk vuil vergaren. Het is dan wel handig dat zo'n mat schoon te maken is en al helemaal wanneer dit niet al te veel werk oplevert. Het vuil wat door het oppervlak van de spaghettimat van schoeisel geschraapt wordt zal door de vezels naar de binnenkant of zelfs onderkant van de mat verdwijnen. Dit maakt het schoonmaken van een spaghettimat ook nog eens erg eenvoudig, eenvoudig afspuiten met de tuinslang zal in de meeste gevallen volstaan.

Kortom de hype rondom deze matten is goed te begrijpen aangezien ze kosten besparen, duurzaam, goed werken en eenvoudig schoon te maken zijn.

Reacties

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog een voordeel: de spaghettimat is snel op te ruimen, even oprollen en klaar. Zie ook A&D Logomat B.V.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drooploopmat of Schoonloopmat?

Welkom op ons blog