Doorgaan naar hoofdcontent

Hype binnen de deurmatten wereld: Spaghettimatten


Spaghettimatten? Ik hoor menigeen zich al afvragen wat het is. In tegenstelling wat de meesten zullen denken is de spaghettimat niet afkomstig of gefabriceerd in Italië. De spaghettimat is een type deurmat die recentelijk erg populair geworden is bij de woningen en winkels. In dit artikel leggen we uit wat deze mat precies is en wat deze zo populair maakt.

Wat is een spaghettimat?

Zoals in de inleiding al is aangegeven is de spaghettimat niet per definitie afkomstig uit Italië. De Spaghettimat heeft zijn naam verkregen doordat deze betreft structuur lijkt op het Italiaanse gerecht, de mat is gemaakt van dunne slierten PVC die geweven zijn als spaghetti. De mat is onder andere te verkrijgen in de kleuren: rood, grijs, zwart, oranje en fuchsia. Vaak tonen de kleuren vaag, de oorzaak hiervan is de structuur en het doorbroken oppervlak van de deurmat.

Wat maakt deze mat zo populair?

De structuur van de opgespannen slierten PVC is de sleutel voor het succes van deze mat. De dunne slierten zijn zo gespannen dat deze een sterke totale structuur heeft. Doordat deze zo is opgespannen is er ook veel loze ruimte tussen de slierten, wat besparing van materiaal met zich mee brengt. Naast besparing zorgt de loze ruimte tussen de slierten voor demping, de ruimtes zorgen voor vering. Ook zorgen de kieren in het PVC voor een goed schrapende werking, vuil zal goed blijven hangen tussen de ruimtes, wat voor menig deurmat eigenaar het hoofddoel zal zijn. De meeste deurmatten zullen bij winkels en woningen buiten gelegd worden en aangezien niemand blij zal worden van een vijver op de deurmat, zijn waterafvoer eigenschappen van een deurmat erg belangrijk. En u raadt het al... door de structuur van de spaghettimat zal vocht erg eenvoudig door de mat heen lopen en op deze manier blijft het oppervlak van de mat droog. De spaghettimat is met 3 soorten achterzijdes te verkrijgen, elk geschikt voor een ander type gebruik. De volle onderrug, deze is geschikt voor binnengebruik en zal minder vlot vocht en vuil doorlaten. De gaas onderrug, deze zorgt voor een sterke samenbinding van de garen/vezels en zal ook zorgen voor een goede vocht-en warmte afvoer. Als laatste is de geen-onderrug spaghettimat beschikbaar, deze is uiterst geschikt voor vochtige of warme locaties, deze zal eenvoudig vocht, vuil en warmte afvoeren.

En schoonmaken?

Wanneer een deurmat een jaar voor een drukke winkel buiten ligt, kan deze behoorlijk vuil vergaren. Het is dan wel handig dat zo'n mat schoon te maken is en al helemaal wanneer dit niet al te veel werk oplevert. Het vuil wat door het oppervlak van de spaghettimat van schoeisel geschraapt wordt zal door de vezels naar de binnenkant of zelfs onderkant van de mat verdwijnen. Dit maakt het schoonmaken van een spaghettimat ook nog eens erg eenvoudig, eenvoudig afspuiten met de tuinslang zal in de meeste gevallen volstaan.

Kortom de hype rondom deze matten is goed te begrijpen aangezien ze kosten besparen, duurzaam, goed werken en eenvoudig schoon te maken zijn.

Populaire posts van deze blog

3 redenen waarom een witte loper niet mag ontbreken op een bruiloft

Een bruiloft moet natuurlijk tiptop in orde zijn. Weddingplanners zijn dan ook vaak tot in de puntjes bezig met het plannen van de 'perfecte' bruiloft. En vaak zijn deze planners na al dat breinbruisen dan toch nog een belangrijk, of dan wel niet het belangrijkste, punt vergeten: de witte loper. Het is immers toch vaak de witte loper waar de mooiste trouwfoto's op gemaakt worden. Met een witte loper als decoratiemateriaal maak je toch het feestje specialer. Wanneer jij er nog niet helemaal uit bent waarom je een witte loper moet hebben op elke trouwpartij, geef ik je hier 3 redenen voor. Witte loper voor een bruiloft Noodzaak witte loper ;) Een gewenste entree voor het bruidspaar Het perfecte trouwplaatje De juiste locatie voor de gasten 1. Een gewenste entree voor het bruidspaar Een entree die past bij de gelegenheid is erg belangrijk. Wanneer er een witte loper ligt uitgerold voor het bruidspaar kunnen zij genieten van een prachtig, aangekleed ontvangst. Maar ook een wel

Welkom op ons blog

Wij zijn Blueflower en een groothandel in horeca artikelen en we gaan een blog schrijven over onze producten. Producten die we verkopen zijn bijvoorbeeld: lopers, afzetpaaltjes, deurmatten, duct tape en bedankjes. We informeren jullie over deze producten, door middel van de laatste nieuwtjes mee te delen op dit blog en jullie onze productinformatie te delen. Als u geïnteresseerd bent in deurmatten, afzetpaaltjes of lopers dan is dit zeker een blog voor u. Mvg team Blueflower

Een deurmat kopen? Hier moet u op letten!

Bij het kopen van een deurmat dient u op een aantal punten te letten en deze gaan wij bespreken in dit artikel. Een aantal punten waar wij aan denken zijn bijvoorbeeld: is deze loper van goede kwaliteit en is de verhouding tussen de prijs en kwaliteit goed? Is deze deurmat geschikt voor buiten en kan deze deurmat ook buiten gelegd worden? Goed om te weten Allereerst is het belangrijk om te kijken of deze deurmat geschikt is voor binnen of buitengebruik. Een deurmat voor binnen kunt u natuurlijk niet buiten leggen, want dan zal deze maar even meegaan. Of als u een paarse deurmat naast een oranje behang, dan zal dit er natuurlijk niet uitzien. Daarom is het aanbod van deurmat op onze site hard aan het toenemen, waardoor we u de keuze uit meerdere kleuren en afmetingen geven. Deurmat voor buiten Bij een deurmat voor buiten heeft u de keuze uit twee deurmatten: de spaghettimatten en de schoonloopmatten. Om te beginnen bij de spaghettimatten. De spaghettimatten zijn van zeer go