Drooploopmat of Schoonloopmat?

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een Droogloopmat en een Schoonloopmat? De vraag is me al vaak gesteld. Beide zijn deurmatten, maar ze hebben elk een ander doel.

Deurmat voor buiten

Laten we buiten de deur beginnen. Met de deurmat voor buiten dus, ofwel de Schoonloopmat. Een Schoonloopmat wordt buiten gelegd en de functie van deze mat is zoals zijn naam al zegt, schoon lopen. Om deze functie te vervullen heeft deze deurmat een schrappende werking, om zo het vuil van schoeisel af te schrapen. Daarnaast ligt de mat buiten en zal deze dus ook behoorlijk vocht te verwerken krijgen. Om te voorkomen dat de mat doorweekt blijft hebben de Schoonloopmatten vaak uitstekende vochtafvoer eigenschappen.

Deurmat voor binnen

Dan naar binnen... naar de deurmat voor binnen, de Droogloopmat.
De Droogloopmat heeft als functie om zoals ook deze naam al zegt, droog te lopen. En om deze functie te vervullen heeft deze mat uitstekende vocht absorberende eigenschappen. Vaak is deze mat daarnaast uitgerust met een rubberen of anti-slip onderrug om schuiven te voorkomen.

Alles bij elkaar bent u dus het best uitgerust door beide te combineren, de Schoonloopmat om het vuil buiten te houden en de Droogloopmat om het vocht niet naar binnen te lopen.

Welke deurmat kopen

Bij het kiezen van een deurmat komt echter meer kijken dan alleen de keuze voor binnen of buiten. U moet hierbij rekening houden met onder andere waterafvoer, de hoeveelheid vuil en de locatie van de deurmat. Hier valt meer over te lezen in het deurmatten artikel op Dubbo.nl.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hype binnen de deurmatten wereld: Spaghettimatten

Welkom op ons blog